torstai 22. syyskuuta 2016

Uusi koti

Viimeksi kirjoitin muuttamisesta ja nyt aattelin sitten kirjoittaa siitä kuinka monesti uuden kodin hankkiminen on kivaa. Ainakin mulla on ollut niin.


Eka varmaankin pitää miettiä haluaako rakentaa itse oman kodin tai ostaa melkein valmiiksi rakennetun. Mun isä ja äiti rakensi omakotitalomme itse. Oli varmasti kova homma, mutta sitten oli kiva muuttaa selaiseen kotiin, jonka oli itse rakentanu. Meidän kaksi kotia siis mun ja mieheni on ollu melkein valmiiksi rakennettu eli nykyinen ja sitte edellinen koti. Saimme päättää joistakin asioista, mutta ku teki vaihtoja piti maksaa lisää. Mutta tuo tapa oli meille sopiva ja meillä on nyt kiva koti. Ainakin mä tykkään tästä kodista.


Sitten voi uuden kodin hankkia myös niin, että ostaa ns. ei uuden kodin. Siinä on siis asunut joku tai jotkut. Sellaisen kivan voi myös löytää. Se vaatii varmaankin enemmän etsimistä. Jotku pitää myös harrastuksena kiertää eri asuntoesittelyjä. Sieltä voi löytyä ideoita oman kodin sisustamiseen tai sit näillä kiertelijöillä ei ole kiire hankkia omaa kotia.


Sit pitää miettiä haluaako omistusasunnon vai vuokra-asunnon jne. Sit pitää miettiä sitä että haluaako asua kerrostalossa, rivitalossa, luhtitalossa, paritalossa, erillistalossa vai omakotitalossa. Jokainen miettii varmasti, mitä postiviisia noissa eri asumismuodoissa eli mikä on omalle kohdalle se paras vaihtoehto. Voi kirjoittaa vaikka ylös niitä positiivisia asioita ja vertaa sit niitä toisiinsa.


Sit ku omakoti on löytynyt, alkaa muuttohommat. Niistä jo kirjoitinkin. Joillakin on paljon ystäviä jotka voivat auttaa tai sitte sukulaiset voi auttaa tai sit voi vuokrata muuttofirman jne. Kun pakkaa tavaroita ja muita juttuja, saa karsittua ylimääräisiä pois ja viedä ne vaikka kirpputorille. Mun mielestä tuo on postiivista ja sit on ihana ku saa laittaa omaan uuteen kotiin paikalle tavarat ym. ja sit ku kaikki on paikalla tulee hyvä mieli ja se lisää hyvinvointia.


Jos uudessa kodissa on piha, alkaa sitte pikkuhiljaa sen suunnittelu. Jotkut käyttävät ammattiapua. Sitte ku saa ihanan oman pihan, saa hyvän mielen. Ja muidenkin ihastelu tuo hyvää mieltä.


Onko koti silloin valmis? No ei todellakaan ole vaan sen sisustaminen jatkuu edelleen. Voidaan sanoa, että omakoti ei ole oikeestaan koskaan valmis. Aina tulee uusia ideoita uudistaa kotia ja se on hauskaa ainakin musta.


Ei kommentteja: