keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Hyötyliikuntaa

Tuosta edellisestä siivousaiheesta tuli illalla mieleen tää hyötyliikunta. Mietin, mitä kaikkea on hyötyliikunta. En varmaan kaikkia hyötyliikuntaan kuuluvia keksiny, mutta tässä tulee muutama.


Heti ku miettii siivousta, siitä löytyy monenlaista hyötyliikuntaa. Imurointi on yksi, jossa tulee hiki ja sit luutuaminen. Riippuu tietenkin kuinka ison alan imuroi ja luutuaa ja millä tahdilla. Mattojen puisteleminen on kans aika rankkaa hommaa ja siinä sitte riippuu teho mattojen määrästä ja kuinka lujaa hakkaa mattoja. Pölyjen pyyhkiminen on kans hyötyliikuntaa ja jos siinä vielä pyyhii kaikki tavaratkin niin voi olla että tulee kuuma. Sit vielä petivaatteiden puisteleminen ja vuodevaatteiden vaihtaminen tuo hien pintaan. Musta siivoaminen on välillä aika rankkaa


Puutarhan hoito on kans hyötyliikuntaa. Kitkeminen on rankkaa puuhaa ja tietenkin rankkuus johtuu siitä kuinka paljon kitkettävää on. Kukkien ja puiden istuttaminen on kans hyötyliikuntaa ja siinä rankkuus vaihtelee. Jos on paljon istutettavaa, se on rankempaa ku muutaman kasvin istuttaminen. Ruohonleikkuu on kans aika raskasta, jos leikkaa vanhanaikasella ruohonleikkurilla ja tulee varmasti hiki. Myös uudella leikkurilla tulee ehkä hiki, jos on iso ala mitä pitää leikata. Kasvien kastelu voi olla kans raskasta, jos joutuu kantaa isoja määriä vettä kasveille. Kun asuin vielä kotona, tein paljon pihahommia. Nyt meillä ei oo niin kauheesti pihalla hoidettaa, mut on kuitenkin jotain.


Pyöräily ja kävely on kans hyötylikuntaa. Voi esim.kävellä tai pyöräillä työmatka ja muitakin matkoja. Rankkuus riippuu matkasta ja siitä kuinka lujaa ajaa. Mulla tulee pyöräiltyä sillo ku ei oo lunta ja jäätä. Käveltyä tulee ympäri vuoden.


Rappujen nouseminen on rankkaa, jos on pitkät raput. Meillä on kaksi kerroksinen talo ja aika paljon tulee noustua rappuja. Joskus teen treeniä meidän rapuissa. Kävelen ylös ja alas esim.kymmenen kertaa ja tulee kyllä hiki.


Tässä on siis muutama hyötyliikuntalaji, jotka mulle tuli mieleen eilen illalla ku mietin asiaa. Varmasti siis tosiaankin on lisää muitakin hyötyliikuntalajeja. Noista ite teen siivouksesta kaikki muut, paitsi mattojen puistelemisen. Mä imuroin matot ja meille ei oo ees hirveesti mattoja. Pihanhoidosta sekä pyöräilystä ja kävelystä jo kirjoitinkin. Ja kerroin myös rappujen tai portaiden nousemisesta omalta osaltani. Kannattaa kokeilla näitä hyötyliikuntalajeja. Se lisää hyvinvointia,auttaa painonhallintaa ja laihduttamiseen. Ja varsinkin pihanhoito voi olla jopa terapeuttista. Kunto kohenee myös hyötyliikunnalla. Ei muuta ku kokeilemaan!


Tässä on lopuksi kuva mun eka äitienpäivänä saadusta ruususta. Sen hoitamisesta ei tuu hiki, mut kyllä senkin voi määrille hyötyliikunnaksi sillä sekin vähän kuluttaa kaloreita. Tää ruusu on hyvissä voimissa ja tuo iloa ku se kukkii välillä. Se on meillä sisällä ja ihme kyllä viihtyy. Seuraavaksi aattelin kirjoittaa äitiydestä ja miten se on muuttanu minua ja mun elämää. Tuli mieleen tää aihe tuosta äitienpäiväruususta. Mut ei sit tällä kertaa muuta ku mukavaa päivää!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruohonleikkuu on tosi hyvää kuntoilua��

Katju kirjoitti...

Kuumalla ilmalla ruohonleikkuu on tosi hikistä hommaa. Sit jos joutuu vielä haravoimaan ruohot pois niin johan tulee hiki. Yleensäkin haravoiti on hikeäpukkaavaa hommaa, vai mitä?

JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti...

Hyviä vinkkejä hyötyliikunnasta. Mä en erityisemmin tykkää siivoamisesta mutta se on välttämätön pakko tietenkin. Pölyjä vois pyyhkiä useamminkin kun jaksaisi... :D

Katju kirjoitti...

Ai sulla on muuttunu blogin nimi. Ehkä en siksi löytäny sitä. Katonpa sitä huomenna.