perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rakkaus




Mitä rakkaus on? Rakkautta on monenlaista. On mm. miehen ja naisen välistä, miehen ja miehen välistä, naisen ja naisen välistä, ystävysten välistä ja äidin ja lapsen välistä. Miehen ja naisen välinen rakkaus on enemmän hyväksyttyä kun vertaa miehen ja miehen tai naisen ja naisen väliseen rakkauteen. Itse olen sitä mieltä, että kaikilla on lupa rakastaa ketä tahtoo. Ystävysten välinen rakkaus on taasen erilaista kuin edellä mainitut. Siinä ei ole erotiikkaa niinkuin edellisissä. Se on syvää ystävyyttä, jossa on luottamus ja rehellisyys on tärkeää. Äidin ja lapsen välinen rakkaus on rakkautta parhaimmillaan. Hyvä äiti-lapsisuhde on tärkeä lapsen kehityksen kannalta. Oma psykologian opettajani sanoi, että yksi lämmin ihmissuhde riittää. Ei tarvitse välttämättä olla paljon suhteita vaan se yksi riittää. Samoin hän sanoi, että jos annat lapsellesi vuoden elämästäsi, saat häneltä 18 vuotta. Vauva tarvitsee eka vuotenaan läheisyyttä ja perushoitoa.


Voiko rakastua ensisilmäyksella vai tarviiko aikaa rakastumiseen? Jotkut ovat sitä mieltä, että rakkaus voi roihahtaa heti, mutta toiset haluavat edetä rauhallisesti ja tutustua toiseen kunnolla.


Onko rakkaus hyvästä vai pahasta laihduttamiselle, tavoitepainossa pysymiselle ja hyvinvoinnille? Jos kaksi rakastavaista ovat kummatkin urheilullisia, luulisi, että rakastuttua myös liikuntaharrastukset säilyisivät ja he voisivat ehkä kehittää yhteisiä liikuntaharrastuksia. Eli näin aateltuna paino pysyisi tavoitteessaan. Myös toinen osapuoli voi innostaa toisen liikkumaan ja syömään terveelisesti jos toinen on vaikka ylipainoinen. Siten näin hän saa siis toisen ehkä laihtumaan. Valitettavasti on myös niitä, jotka ns. unohtavat liikunnan rakastuttuaan ja käpertyvät sohvan nurkkaan yhdessä herkuttelemaan. Meillä kävi niin että alussa olimme kummatkin kauan aikaa hoikkia ja varsinkin minä olin liikunnallinen sekä söin terveellisesti. Sitte ajan myötä ote alkoi lipsumaan ja paino nousemaan mulla. Sitä sitten yritin monenlaisin keinoin pudottaa. Ja nyt monen vuoden yrittämisen jälkeen vihdoin ja viimein onnistuin. Siitä saan kiittää myös miestäni joka jaksoi olla rinnalla. Kait se on rakkautta, että jaksaa toista, vaikka on välillä vaikeaa.


Rakkaus on mielestäni ihana tunne. Siis tulla rakastetuksi ja rakastaa. Rakkaus antaa iloa ja se vaikuttaa hyvinvointiin. Toivottavasti teilläkin on joku jota rakastaa ja joka rakastaa teitä.


5 kommenttia:

JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti...

Ihana Katju <3 kauniita sanoja rakkaudesta.

JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti...

Ihana Katju <3 kauniita sanoja rakkaudesta.

Katju kirjoitti...

Kiitti :)

Anonyymi kirjoitti...


RAKKAUS ON AAAHH, NIIN IHANA ASIA!!!! TODELLISTEN VAIKEUKSIEN EDESSÄ
RAKASTAMINEN / VÄLITTÄMINEN PUNNITAAN. ELÄMÄ EI TODELLAKAAN OO AINA HELPPOA...
MUTTA SITTEN ONKIN IHANAA NAUTTIA NIISTÄ YHTEISISTÄ HYVISTÄ HETKISTÄ JA RAKASTAA
KUMPPANIAAN, YSTÄVIÄÄN JA LÄHEISIÄÄN. RAKASTAKAA IHMISET JA MUISTAKAA MYÖS NÄYTTÄÄ
SE LÄHEISILLENNE!!!

Katju kirjoitti...

Joo, toi on ihan totta. Hyvä kommentti, kiitos siitä :)