tiistai 19. heinäkuuta 2016

Voiko siivoaminen olla kivaa?

Lapsena ja nuorena tykkäsin siivoamisesta. Siivosin oman huoneeni kerran viikossa ja vaihdoin petivaatteetkin kerran viikossa. Tätä jatkui myös aikuisena. Mutta sitte ku aloin lihota, tulin laiskemmaksi ja siivous ei enää innostanut. Siivosin vaan silloin ku tuli vieraita tai sitten ku oli pakko. Vuodevaatteekin tais olla aika kauan aikaa ilman vaihtamista. Siis siivous oli sillo epämiellyttävää. Mutta sitten aloin laihtua ja huomasin että siivoaminen laihduttaa kun siivoaa oikein kunnolla. Aloin siis laihtua myös siivouksen ansiosta ja aloin vähän jo pitämään siitä uudestaan.


Nykyään teen niin että siivoan kolmena päivänä viikossa. Keskiviikkona siivoan vessan ja kylpyhuoneen, torstaina pyyhin pölyt ja perjantaina sitte imuroin ja luutuan lattiat. Niin siivousurakka ei tuu liian raskaaksi ja on kiva sitten perjantaina huokasta ku viikon siivous on tehty. Siitä tulee hyvä olo ja on kiva kun koti on siisti. Silloin siellä viihtyy paremmin ja se vaikuttaa hyvinvointiin. Siivoaminen myös on yhenlaista hyötyliikuntaa. Oon kokeillu tätä kolme päivän siivousta jo aika kauan ja mielestäni se toimii. En siis enää inhoa siivoamista. Kannattaa kokeilla tätä kolmen päivän siivousta, jos se auttais teitäkin jotka inhoavat siivota.


Tässä on tuoksukukka ilostuttamaan teidän päivää. Tykkään eri tuoksuista ja myös se lisää hyvinvointia. Tietenkään silloin ei voi käyttää näitä tuoksuja jos on allerginen niille. Siivouksen jälkeen koti myös tuoksuu puhtaalta ja se tuntuu hyvältä. On saaut jotain hyödyllistä aikaan, hieno homma!


Ei kommentteja: